رمز موفقیت در ورزش بدنسازی و دستیابی به اندامی زیبا و قدرتمند علاوه بر اجرای صحیح و تداوم تمرینات توجه به اصول اولیه و مبانی این ورزش است. مبانی آموزش بدنسازی به عوامل مهمی همچون آمادگی ذهنی، تغذیه مناسب، تنظیم خواب و … اشاره دارد. ما در این نوشتار اصول اولیه و مبانی بدنسازی را برای شما علاقهمندان به ورزش شرح خواهیم داد.
تستهای پزشکی قبل از شروع تمرینات بدنسازی را جدی بگیرید!
اگر تصمیم بر این دارید تا برای تناسب و تقویت اندام به تمرینات بدنسازی بپردازید بهتر است قبل از آغاز برنامههای تمرینی خود با مراجعه به پزشک تستهای قلب، خون و … را انجام دهید تا از سلامت کامل اعضای بدن اطمینان حاصل کنید. انجام این تستها علیالخصوص برای افراد بالای ۳۰ سال الزامی بوده و میتوان آن را پیشنیاز مبانی آموزش بدنسازی دانست.
این کار باعث میشود برنامهها و نوع فعالیت ورزشی را متناسب با شرایط بدنی خود انتخاب کنید تا در هنگام تمرینات سنگین و پرفشار بدنسازی دچار مشکل و آسیب نشوید.
در انجام تمرینات بدنسازی علاوه بر آمادگی جسمانی به آمادگی ذهنی خود نیز توجه کنید
آمادگی ذهنی از اصول اولیه و مبانی بدنسازی است که نقش بسزایی در رشد عضلات و حفظ آرامش ورزشکار ایفا میکند . یکی از اصول مهم برای رسیدن به آرامش ذهنی در بدنسازی تنظیم وقت است!
شما باید زمانی را برای انجام فعالیتهای ورزشی خود در نظر بگیرید که فکر و ذهنتان درگیر موضوع یا قراری خاص نباشد تا تمام تمرکز را به نحوه صحیح اجرای حرکات معطوف کنید.
داشتن خواب مناسب و کافی نیز از دیگر عوامل مؤثر در آمادگی ذهنی و همچنین مبانی آموزش بدنسازی به شمار میرود.
از خوردن غذاهای دیرهضم و سنگین اجتناب کنید!
بدون اغراق یکی از دلایل اصلی موفقیت ورزشکاران بزرگ در رشته بدنسازی تغذیه مناسب است. برنامه غذایی ورزشکار باید با نوع تمرینات و حرکات تناسب داشته باشد و بتواند نیروی موردنیاز بدن را نیز تأمین کند.
بهتر است مصرف غذا در طول روز را از سه وعده با حجم زیاد به وعدههای پرتعداد و کمحجم تغییر دهید. این کار علاوه بر عدم ایجاد حس گرسنگی در فرد از سوختن چربیهای موجود در عضلات نیز جلوگیری میکند. ازاینرو میبایست بین ۴ تا ۶ وعده غذایی شامل پروتئین، چربی و کربوهیدرات متناسب با تمرینات خود داشته باشیم. البته ناگفته نماند بین وعدهها حدود ۲ تا ۳ ساعت فاصله در نظر بگیرید.
به مقدار کافی آب بنوشید
در زیر دلایل و اهمیت استفاده از آب در ورزش بدنسازی را بیان میکنیم.
• آب یکی از عناصری است که در تمام واکنشهای شیمیایی بدن نظیر تشکیل عضله، تولید انرژی، چربی سوزی، انتقال مواد مغذی به سلولها و دفع مواد زائد بدن حضور دارد. ازاینرو کمبود آب در بدن باعث ایجاد اختلال در این واکنشها خواهد شد.
• آب بهعنوان تنها ماده فاقد کالری از اشتهای کاذب و میل به غذا خوردن جلوگیری میکند. آب همچنین در بهبود عملکرد مفاصل تأثیرگذار است.
• با افزایش دمای بدن در تمرینات بدنسازی آب از بدن خارج شده و روی پوست قرار میگیرد. تبخیر آب روی پوست باعث کاهش دمای بدن و خنک شدن ورزشکار خواهد شد.
• آب به دفع سموم و آلایندههایی که در طول روز براثر فعالیتها در بدن تولید میشود کمک شایان توجهی میکند.
نکته: افراط در نوشیدن آب در حین تمرین باعث تمرکز خون بر روی اندامهای درونی شده و این امر، فرایند گردش خون در عضلات فعال و پوست را با اخلال مواجه میکند. این وضعیت حتی میتواند عدم پیشرفت و اثرگذاری تمرینات را به همراه داشته باشد. پس همواره در طول روز آب کافی بنوشید و در استفاده از مایعات در حین تمرینات افراط نکنید!
نکات طلایی درباره اهمیت مصرف آب در ورزش
استراحت بین حرکات و تمرینات را فراموش نکنید
استراحت بین حرکات و تمرینات از اصول اولیه و مبانی بدنسازی محسوب میشود. از آنجایی بخش اصلی تمرینات بدنسازی کار با وزنههای سنگین است شما میبایست در بین هر ست از حرکات چیزی حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه به استراحت بپردازید. البته این زمان با توجه به نوع حرکت و فشار وارده بر ورزشکار متفاوت خواهد بود. استراحت بین حرکات و تمرینات علاوه بر افزایش تمرکز و احیای قدرت ذهنی به انجام صحیح و کامل تمام تمرینات نیز کمک میکند.
کلام پایانی
در این مقاله مطالبی در مورد آشنایی با اصول پایه و پیشنیاز ورزش بدنسازی و همچنین مبانی آموزش بدنسازی برای شما ورزشکاران عزیز ارائه کردیم که امیدواریم با رعایت این نکات و اصول تمرینات خود را بهصورت صحیح، پرانرژی، بهتر و بدون مشکل پشت سر بگذارید.
البته توصیه میکنیم پس از آغاز ورزش بدنسازی ابتدا حرکات ساده را در اولویت قرار دهید و بهتدریج فشار تمرینات را زیاد کنید. این کار علاوه بر پیدا کردن نقاط ضعف از آسیبدیدگی عضلات نیز جلوگیری خواهد کرد.
جهت اخذ برنامه اختصاصی ورزشی خود در منزل از مشاوره تمرین استفاده کرده یا با شماره ۰۹۱۲۶۴۸۸۶۰۷ تماس بگیرید.
بدون دیدگاه